Een nieuwe secretaris

Hoewel de uitdaging groot is, heb ik enorm veel zin om me de komende jaren in te gaan zetten als secretaris voor V.Z.V. Njord. Ik ben dan ook blij dat in de afgelopen ledenvergadering unaniem is ingestemd met mijn benoeming in die functie. Ik zal me even voorstellen voor diegene die me nog niet kennen.

Ik ben Erik Hafkemeijer 31 jaar oud en woonachtig in Veldhoven. Sinds 7 jaar woon ik samen met mijn vrouw Astrid waarmee ik alweer bijna 3 jaar ben getrouwd. Sinds een jaar zijn we de gelukkige ouders van onze dochter Lisa.

Mijn Njord leven is al ruim 25 jaar oud, maar toen ik zo`n 15 jaar geleden gevraagd werd me meer in te zetten voor de verenging ben ik waterhulp geworden bij het elementair zwemmen, al snel was ik samen met Remko en Jurriaan niet meer weg te denken op de snorkelgroepen van de NRZ en de NOB.

In 2001 volgde ik succesvol de opleiding tot zwemleider voor Njord. Het lesgeven heeft me geïnspireerd tot het volgen van de lerarenopleiding, die ik aansluitend gedaan heb na mijn HTS Natuurkunde. Momenteel ben ik werkzaam als fulltime Natuurkunde docent in de bovenbouw van het Zwijsen College in Veghel.

Bij het 60 jarig bestaan van onze vereniging hebben een paar fanatieke onderwatersporters waaronder ik, het bestuur uitgedaagd een nieuwe discipline op te richten binnen Njord. Njord onderwaterhockey is sinds dat moment een feit. In de afgelopen 11 jaar ben ik commissielid geweest en de laatste 4 jaar werd ik gekozen tot voorzitter. Met mijn rol als voorzitter-owh kwam ik zoals dat gewoon is in onze vereniging maandelijks aan de bestuurstafel en heb ik geprobeerd een steentje bij te dragen voor onze vereniging. Mijn aanwezigheid is bij het Dagelijks Bestuur niet onopgemerkt gebleven en zo werd mij begin dit jaar gevraagd te overwegen of ik door wilde schuiven als secretaris.

Hoewel ik altijd veel plezier gehad heb in het mee opzetten, inrichten, ontplooien en visionair plannen naar de toekomst van het onderwaterhockey, zie ik ook mogelijkheden dat te doen op het niveau van het dagelijks bestuur van Njord. En welllicht is mijn hulp daar harder nodig dan bij het onderwaterhockey. Met een goede onderwaterhockey voorzitter als opvolger (Jos Deelen) heb ik besloten deze stap te zetten en me in te gaan zetten in deze rol.

Dat de rol van secretaris de afgelopen tijd vacant was, wil niet zeggen dat hieraan geen taken zijn verbonden. Maar dit maakt in mijn ogen de klus juist groter en uitdagender, er is veel werk blijven liggen. Je kunt niet alles tegelijk vandaar 3 speerpunten voor de komende tijd:

  • de organisatorische taakverdeling binnen onze club. Hoe kunnen we een grote vereniging de komende jaren draaiende houden.
  • De visie op de toekomst, waar willen we naar toe? Samenwerking met de nieuwe sponsorcommissie zal daarbij ook belangrijk zijn.
  • Website, hoe functioneert de nieuwe website, en hoe kunnen we hier het maximale uit halen.

Belangrijk daarvoor is dat ik niet alleen een indruk heb hoe zaken lopen bij onderwaterhockey, maar ook wil ik graag een indruk krijgen hoe andere disciplines werken en ze (beter) leren kennen. Om dit te bewerkstelligen zal ik me de komende tijd inzetten jullie te spreken en jullie ideeën mee te nemen. Natuurlijk kan ik niet iedereen spreken de komende tijd maar mocht je me nog eens willen bereiken met een goed verhaal of idee, dan hoor ik dat graag via: secretaris@vzvnjord.nl

Met vriendelijke groet,  Erik Hafkemeijer

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.