• NIEUWS BERICHTEN
  Nederlandse Kampioenschappen Masters

  Nederlandse Kampioenschappen Masters

  Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Wedstrijdzwemmen voor masters behaalde de estafetteploeg (Karin, Femke, Thomas en Francis) de derde plaats bij de 4 x 50 wissel. Jacques Verriet behaalde een zeer mooie tweede plaats op de 400 meter wisselslag.

  Lees verder ->

  Competitie weer van start

  Vorige week zaterdag  12januari is de competitie voor de eerste teams van Njord alweer begonnen.Onze DG2 en EG3 hebben de kop afgebeten met wisselend resultaat.Respectievelijk verlies met 1-29 tegen PSV en een winst 17-2 tegen de Schelde, maar natuurlijk wel weer veel geleerd en met plezier gespeeld. Elke week worden ...

  Lees verder ->

  Wedstrijdploeg V.Z.V. Njord promoveert naar Landelijke C-competitie

  Wedstrijdploeg V.Z.V. Njord promoveert naar Landelijke C-competitie

  De wedstrijdploeg van V.Z.V. Njord is erin geslaagd om het competitieseizoen 2018-2019 als Kampioen van de Regio 1e klasse af te sluiten en daarmee promotie naar de Landelijke C-Competitie af te dwingen. Met slechts 19 seconden voorsprong werd op 24 maart begonnen aan de laatste wedstrijd. Door een top teamprestatie werd ...

  Lees verder ->

Goede prestaties LAC wedstrijd Boxtel

Op zondag 8 februari vond de 2e LAC wedstrijd van dit seizoen plaats. Dit is een wedstrijd waarbij voornamelijk lange afstanden gezwommen wordt. Namens V.Z.V. Njord namen Ivar Koevoet en Yvonne Kishna deel aan deze wedstrijd.

Als eerste was Ivar aan de beurt. Hij zwom één van de langste afstand officiële afstanden die in het binnenwater gezwommen wordt, de 1.500 meter vrije slag met als doel een limiet te halen voor de Brabantse Lange Afstandskampioenschappen. Hiervoor zou hij ruim 2 minuten van zijn huidige tijd af moeten zwemmen.

Met een snelle start en finish leek Ivar heel dichtbij het limiet te komen. Zijn eindtijd na 1.500 meter was uiteindelijk 21:35,94. Met een tijdsverbetering van meer dan 1,5 minuut is dit een topprestatie. Helaas was dit net niet snel genoeg om de limiet te halen. Met vol vertrouwen gaan we 1 maart een nieuwe poging wagen om het limiet binnen te halen!

Voor Yvonne stond voor de eerste keer de lastige 400 meter wisselslag op het programma. Een lastige afstand die al direct begint met 100 meter Vlinderslag. Deze zwom ze in een mooie tussentijd van 1:42,52. Na 400 meter tikte ze als 2e van haar serie aan in een eindtijd van 6:59,42. Een mooie eerste tijd om volgende keer te verbeteren!

Beide zwemmers hebben TOP gepresteerd. Op naar de volgende wedstrijd op 1 maart in Zwembad Den Ekkerman.

– Jeroen van Vark

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.