Kring Speedo Finale

Speedo Finales 2013, door Stan de Swart

 Tijdens de Speedo rondes heb ik me geplaatst voor de finales op de 100 meter Vrij, Rug, School en de 50 meter Vlinder. Helaas was ik gedissed op de 100 meter wisselslag. Ik had erg veel zin in de finales.

Helaas had ik een paar weken voor de finales mijn arm in het gips vanwege mijn pink uit de kom bij het voetballen. Gelukkig kon ik daarna toch weer zwemmen. Op de eerste dag van de finales moest ik de 100 meter vrij en de 100 meter school zwemmen. De vrije slag is mijn lievelings onderdeel. Ik stond hier vijfde geplaatst. Ondertussen ken ik ook jongens van de andere verenigingen. Zo moest ik ook zwemmen tegen Niels Rooyakkers, meestal de beste van mijn leeftijd. Ik moest starten in baan 1. Ik zou de tweede helft gaan versnellen maar ik ben vanaf het begin al hard gegaan. Ik zag na 50 meter dat ik al voor lag. De laatste 25 meter zag ik dat nog voor lag maar zag ook dat Niels volgde. Ik heb toen alles gegeven om voor te blijven. Ik zag op het scorebord dat ik eerste was geworden! Toch geloofde ik pas dat ik gewonnen had toen mamma dat duidelijk maakte. Van iedereen kreeg ik een high-five toen ik klaar was!

Ik heb mijn PR met 2 seconden verbeterd naar 1.16.24. Op de 100 meter school ben ik 5e geworden. De tweede dag van de finales moest ik de 100 meter Rug en 50 vlinder zwemmen. De Vlinderslag stond ik 11e geplaatst en ben ik 10e geworden. Op de 100 meter rug stond ik 1e geplaatst. Ik had een slechte start maar heb dat nog goed kunnen maken en heb als 2e aangetikt. Hier heb ik mijn PR verbeterd naar 1.27.50. Iedereen van Njord heeft goed gezwommen en elkaar goed aangemoedigd. Als aandenken hebben we nog een leuke Arena rugzak gekregen met gratis ijsje, shampoo en conditioner, drinken, snicker en een cool T-shirt met alle namen van alle deelnemers erop. Ik kijk nu uit naar de Open Water wedstrijden!

Groeten Stan 😀

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.