Lars Minnaert 4e en 5e van Nederland tijdens Nederlandse Kampioenschappen zwemmen in Eindhoven

Van 13 t/m 16 december vonden in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren- en Jeugdzwemmers plaats. Het belangrijkste Nederlandse toernooi voor zwemmers tussen de 11 en 17 jaar. V.Z.V. Njord was ook dit jaar weer vertegenwoordigd in de persoon van Lars Minnaert. Gedurende afgelopen maanden had hij 3 limieten gezwommen en daarmee deelname afgedwongen om zich te meten met de snelste zwemmers van Nederland. 

Het weekend begon met de lastige 200 meter vrije slag. Lars zwom een goede race en tikte aan in een tijd van 2:15.19. Hij zwom net boven zijn PR maar de tijd was wel goed voor een 19eplaats in de categorie Junioren 2. Op zaterdag stond de sprintafstand 50 meter vrije slag op het programma. Twee banen gas geven. En dat deed Lars perfect. Hij noteerde een tijd van 26.90 en zwom daarmee ruim een halve seconde van zijn PR af wat hij 2 weken eerder tijdens de Brabantse kampioenschappen neerzette. Deze zijn was goed voor een 5eplek, wat een erg goede prestatie is. 

Op zondag werd het weekend afgesloten met het Koningsnummer, de 100 meter vrije slag. De favoriete afstand van topzwemmers Pieter van den Hoogenband, maar ook zeker van Lars Minnaert. Want wat zwom hij een perfecte race. Met een snelle opening en zeer snelle 2e50 meter tikte hij als eerste aan in zijn serie in een tijd van 0:58.62. De snelste 10 zwemmers moesten nog starten, maar de tijd van Lars bleek nog lastig te kloppen. Uiteindelijk bleken er 3 zwemmers sneller te gaan en werd Lars uiteindelijk 4evan Nederland. Daarnaast doorbrak Lars met zijn tijd de 1-minuut grens die door zwemmers als magisch gezien wordt en was deze tijd goed om het clubrecord uit 1995 uit de boeken te zwemmen!

Lars heeft laten zien dat hij zich, met de toch beperkte trainingsuren, kan meten met de Nederlandse zwemtop. Een uitzonderlijk goede prestatie voor een zwemmer van V.Z.V. Njord!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.