Njord Waterpolo jeugd derde van Nederland op KNZB Toernooi

Tien spelers, twee coaches en een vrachtlading aan supporters reisden dit weekend af naar Amersfoort. Om in het nieuwe zwemstadion de Amerena deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap waterpolo voor kinderen onder de 9 jaar.  Maar laten we bij het begin beginnen. Zaterdag ochtend om half 12 vertrok de blauw gekleurde Njord colonne naar Amersfoort. Eenmaal aangekomen werd al snel duidelijk dat de thuis vereniging alles uit de kast had getrokken om het een top weekend te laten worden. Een organisatie zo strak dat het leger er iets van kan leren, een overvloed aan vrijwilligers, sponsoren, mascottes niks werd aan het toeval overgelaten. Na een heuse welkom ronde aan het publiek was de toon gezet.

 De eerst wedstrijd was tegen Amersfoort deze werd klinkend gewonnen evenals de 2de wedstrijd tegen de Otters het gooi. Het constant erbij liggen en snel en vel de bal afpakken was het wapen feit van het weekend. De 3de wedstrijd zou de eerste plek  in de poule gaan bepalen. Tegenstander ZPB was helaas een maatje te groot, een speler van de club uit Barendrecht was een van de grote smaakmakers van het toernooi. De laatste wedstrijd in de poule werd net als de eerste en tweede klinkend gewonnen. Door deze overwinning waren de kwart finales een feit. Tegenstander de Ham zou zondag op ons wachten.

Maar eerst maar eens de nacht overleven, op het grootste YMCA camping terrein stonden onze 10 persoons tenten al klaar. Iedereen bleef slapen en zo genoot men met zijn alle van een welverdiende barbecue. Na het eten werd er nog wat rond gerend in de bossen, waarna de Kids moe waren en hun bed maar eens opzochten we moesten er inmiddels vroeg uit. In de ochtend ontwaakten iedereen voorspoedig door een goed georganiseerd ontbijt, lunch pakketten werden gemaakt zo was iedereen klaar voor dag nummer 2, de finale dag.

De eerste tegenstander van de dag was de Ham. Een zware pot werd verwacht echter werd ook deze wedstrijd klinkend gewonnen mede doordat iedereen boven zichzelf uitstak een heel weekend lang. En toen loten we Amersfoort 1 de favoriet, helaas maakte ze deze status waar tegen ons. Amersfoort bleek net een maatje te groot voor onze toppers. Dus de knop moest om focus op de volgende wedstrijd om plek 3/4. Tegenstander ZPB waar we in de poulefase van hadden verloren, dit zorgde direct al voor scherpte bij onze jonge spelers. Iedereen wist wat er moest gebeuren, en was klaar voor de wedstrijd.

Een lang gelijk opgaande wedstrijd die voor vele de beste wedstrijd uit hun nog jonge waterpolo  carrière was. En uiteindelijk trokken ons toppers de eindoverwinning over de streep. Met als resultaat een HEEL VERDIENDE 3DE PLEK.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.