Onderwaterhockey speler van Njord speelt de Nederlandse selectie aan spannend WK mee.

OW Hockey-8

“Ewout (wit) pakt hier de puck af tijdens de laatste selectietraining)”

Dit jaar mogen we wederom trots zijn dat er vanuit Njord weer bijgedragen word aan de Nederlandse topsport. Dit WK is Ewout Borgers geselecteerd om met de Nederlandse Elite mee te gaan. Ewout speelt al sinds zijn jeugd bij Njord en heeft eerder al met de Nederlandse jeugdselectie mee gespeeld in het WK in Hongarije.

De voorrondes zijn inmiddels voorbij en vandaag is de eerste finale wedstrijd geweest. We hebben Ewout gevraagd hoe het er voor staat: “De wedstrijden in de voorrondes zijn niet allemaal soepel verlopen. Wij lagen in poule B en hebben onze eerste wedstrijd tegen Argentinië gewonnen met 9-1. De drie potten hierna hebben we niet gewonnen. Dit was niet nodig want we waren wel sterk genoeg individueel maar niet als team. Na bestuderen van de wedstrijden van ons en de andere teams hebben we wat veranderd. We zijn als 4e geëindigd in de poule B.”

Afgelopen woensdag was de eerste finale wedstrijd geweest. “Dit was een hele spannende pot. We lagen 2-1 achter tot in de laatste 40 seconden toen wisten we met 5 man (eentje zat op de strafbank) 2-2 te maken. Dat betekende verlenging; dus nog 2 keer 5 minuten spelen. Hierin hebben we van een gelijkspel de pot gewonnen met een 4-2. Dit was voor iedereen een heel spektakel.”

De wedstrijd was voor het thuisfront online te volgen. Het klonk even raar toen de Engelse presentator vertelde dat Ewout een straftijd had: “Wat lastig is als linkshandige speler is dat veel acties al als overtreding worden gezien waardoor ik regelmatig een vrije puck tegen creëer of straftijd krijg.”

De supporters van Nederland hebben het vaak over Ewout de jongste speler: “Ik heb niet veel meegekregen van het commentaar als jongste speler, dus daar kan ik niet veel over zeggen. Leeftijd speelt geen rol, je bent zo oud als je je voelt! En ik ben ook geen 20 meer..”

Het is duidelijk dat Ewout nog fit is voor de volgende wedstrijden. “Morgen 31 maart spelen we tegen de Turken, zij zijn nummer 1 van de A poule. Deze pot moeten we winnen voor de kwartfinales (plaatsen 1-4) mochten we verliezen gaan we voor de plaatsen 5-8. De druk ligt nu hoog en we willen graag goed presteren voor een medaille. Can’t wait!”

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.