Op het laatste moment nog een medaille tijdens de BZK!

bzk2014Op zondag 25 mei zwommen de dames junioren 1 en later tijdens de laatste estafette, de 4×50 vrije slag, naar een knappe 3de plaats toe. In de startvolgorde Sterre Hendriks, Lisa de Kuijper, Jeske Straver en Kim Jansen van Galen snelden naar een tijd van 2:17.67, bijna 5 seconden sneller dan de inschrijftijd.

De 2 weekenden van de Brabantse Zomer begonnen in mineur, op vrijdag bereikte ons het bericht dat Bram Zwetsloot zijn arm had gebroken op school en hierdoor niet mee kon zwemmen. Bram die toch mee wilde doen om de prijzen baalde hier ontzettend van en wij willen heb vanaf deze plaats nogmaals beterschap wensen!

Op zaterdag opende de meisjes junioren 1 en later het kampioenschap. Kim Jansen van Galen, Sterre Hendriks en Ivy van Asperdt kwamen in dit programma voor Njord aan de start. Kim werd knap 8ste in een sterk deelnemersveld in een tijd van 38,74, een verbetering van haar 25m bad PR. Sterre eindigde als 13e en Ivy werd helaas gediskwalificeerd. In programma 2 starten de dames open op dezelfde afstand, hierbij wist Gaziza Khalandi een prima 12e plaats te behalen in 33.63 in haar leeftijdscategorie. Minder fortuinlijk was Paulien Koenen, in de senioren open categorie zwom zij 33.89 en behaalde zij hiermee een 29ste plaats.

De eerste heren kwamen in programma 9 aan de beurt, in programma 7, 100 m schoolslag zwom Kim een mooie tijd van 1:38.85. Jelmer North opende het kampioenschap voor de heren van Njord in een tijd van 1:24.09. Maar liefst 4 seconden sneller dan zijn inschrijftijd!

Op zondag was het aan de heren om op de 50 meter rugslag de tweede dag van het kampioenschap te openen. Ivar en Jelmer zwommen deze afstand vol overgave en zwommen beiden een prima tijd in een 50m bad. Later deze dag zwommen beide heren ook de 200 wisselslag. Ivar finishde in 3:08.51 en Jelmer in een tijd van 3:09.35. Kim mocht tussendoor nog schitteren op de 50m schoolslag, zij werd 10de in een tijd van 44.10 in haar leeftijdscategorie. De heren gingen nog los op de 100 vrije slag en de dag werd afgesloten met een 4 x 50 m vrije slag estafette. Voor deze estafette was Jarno Poldervaart bereidt om de plaats van Bram in te nemen. De heren zwommen naar helaas een 6de plaats maar zette individueel prachtige splittijden neer, wat neerkwam op 2:23.24 als eindtijd.

Het tweede weekend van de BZK…

Later meer over de BZK…

Foto’s zie de livetiming -> http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/BZK2014/index.html

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.