Open Nederlandse Kampioenschappen Masters 2014

ONMKestafetteZaterdag 3 mei om ca. 6 uur s’ochtends vertrokken we, Jeffrey en Joke als zwemmers en coaches en Karin en Francis als zwemmers, naar het ONK Masters lange baan in Den Haag. Masters zwemmen is er voor de wat oudere zwemmer en ook hiervoor is er een Nederlands Kampioenschap.

Van de Njord zwemmers mocht Francis als eerste de 400 meter vrije slag zwemmen. Hij werd met 5.35.66 vijfde in zijn leeftijdscategorie. Karin mocht daarna ook de 400 meter zwemmen.  Zij werd zevende in haar leeftijdscategorie met 6.13.47. Na lang wachten mochten we in de middagsessie weer zwemmen. Francis werd weer vijfde op de 100 meter vrije slag in 1.06.16 en Karin werd weer zevende op de 100 meter vrije slag in 1.18.02.

Na lang wachten mocht nu ook eindelijk Jeffrey, onze kritische coach/trainer,  te water voor de 50 meter vlinder. Hij ging voortvarend van start, alleen is een 50 meter bad net iets lastiger dan een 25 meter bad en daardoor kwam hij aan het eind net iets te kort. Met 43.50 werd hij toch 19e. Karin zwom even later ook de 50 meter vlinder en werd 8e in 38.68.

Als laatste nummer zwommen we met zijn vieren de 4 x 50 m wissel estafette. We zwommen allemaal een snelle tijd en waren daardoor 3 seconden sneller dan onze inschrijftijd. Aan het eind van onze serie stond dan ook Njord als eerste op het scorebord. Uiteindelijk werden we in onze leeftijdscategorie  13e in 2.28.74. Met deze prestatie waren we super tevreden en konden we terugkijken op een gezellige en geslaagde dag. Daarnaast kunnen we concluderen dat de Njord zwemmers aardig meedoen met het Nederlandse Masters Zwemmen.

Foto’s

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.