Open NK

Zaterdag 21 en zondag 22 juni j.l. werd er in Dordrecht het Dutch Open Onderwaterhockey Toernooi gehouden. Dit is een open NK en ook Njord had dit jaar een team afgevaardigd om daarin mee te strijden naar een mooie plek op de eindlijst. Op de zaterdagochtend hadden de 9 heren en 1 dame van Njord zich klaargemaakt en waren vertrokken richting Dordrecht om dit 2 daagsche toernooi te gaan spelen. Dag 1 was de Round-Robin, een dag met korte wedstrijden van 10 min. Daarmee wordt alvast een rankering gemaakt om vervolgens op dag 2 richting de kruisfinales te gaan spelen. Njord wist zich na 9 wedstrijden op de zaterdag als 5e te plaatsen, voor de zondag was dus nog alles mogelijk van nummer 1 t/m laatste (10e). Op de zondag werden halve wedstrijden gespeeld (15 min), verlies betekende min. 2 plaatsen zakken in de rankering en met winst kon je natuurlijk omhoog klimmen. Njord moest flink aan de bak op de zondag want alle teams waren nu natuurlijk nog gedrevener om de resultaten van de zaterdag te verbeteren. Veel teams hadden daarom op de zondag ook extra verse spelers ingezet. Wij moesten het helaas met 1 dame minder doen maar dat ontmoedigde onze mannen echter niet. We gingen er met z’n allen voor en het resultaat van de zaterdag had ons goede hoop gegeven.

Na een hoop spannende wedstrijden gespeeld te hebben speelden we uiteindelijk de finalewedstrijd om de 3e en 4e plek. In die wedstrijd was het thuisteam Dordrecht helaas toch nog net iets sterker en of over net iets meer conditie te beschikken, na 2 lange dagen spelen. Dordrecht ging er dus met de winst vandoor en eindigde als 3e. Voor ons dus zeker geen onverdiende 4e plek, zeker niet aangezien wij vlak voor deze wedstrijd, de door iedereen genoemd, “spannendste wedstrijd van het toernooi” mochten spelen.

Daarbij speelden we tegen de Britse landskampioen, die al snel een 2-0 voorsprong pakte, echter wisten we nog terug te komen met 2-2. Uiteindelijk keerde ons geluk in die wedstrijd toch nog en werd die wedstrijd met een toch niet te minne 4-2 afgesloten. De Britse landskampioenen pakte op dit toernooi dan ook de 1e plek mee. Met een trots gevoel gingen onze mannen weer naar huis na het behalen van een toch onverwachte 4e plaats.

Voor beeldmateriaal van de wedstrijden die op veld 1 (video-veld) gespeeld zijn kun je terecht op YouTube, zoek op iTournament als kanaaleigenaar, of gebruik de onderstaande link: https://www.youtube.com/playlist?list=PLyEO86Fg3SG9DIAzuVVPtHVbl0o9M2pFs

Veel kijkplezier!

En nogmaals dank aan Erik, Roger, Bas, André, Ellen, Maurits, Jos, Jarno en Ewout voor dit ontzettend gave toernooi!

Groeten, Jurriaan.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.