Openwater seizoen 2014

Ook in 2014 kunnen we weer zeggen: het Brabantbekercircuit blijft in beweging! Dit jaar geen organisaties die afvallen, maar eentje die erbij komt. SBC2000 organiseert in augustus haar eerste Singelzwemtocht in het centrum van Breda.

IMG_8789

Een mooi decor voor hopelijk de start van een mooie traditie. Maar er is nog meer te beleven in de afdeling Brabant van Regio Zuid. Arethusa organiseert weer de start van het Brabantbekerseizoen op een nieuwe locatie die weer binnen de provinciegrenzen ligt, met o.a. de 5 km vrije slag om de Grote Prijs van Oss. Na de Singelzwemtocht is het de beurt aan De Dommelbaarzen voor hun wedstrijd in één van de mooiste plassen van Brabant. In het laatste weekend van augustus organiseren PSV Zwemmen en OZ&PC De Warande niet alleen hun eigen wedstrijd, maar zijn zij ook gastheer van het ONK. Een primeur, deze ‘gedeelde’ locatie. Dag 1 van het ONK wordt gezwommen in Oirschot, dag 2 in Oosterhout. De Biesboschzwemmers zullen ook dit jaar het open waterseizoen afsluiten. Op dezelfde locatie als vorig jaar (in Sleeuwijk) kunnen we de slotwedstrijd van het seizoen 2014 zwemmen. Evenals vorig jaar kan er deelgenomen worden aan een barbecue.

Dit jaar zijn er in Regio Zuid zes wedstrijden met als inzet de diverse Brabantbekers.

5-7-2014: Macharen (Arethusa)
10-8-2014: Breda (SBC2000)
24-8-2014: Vught (De Dommelbaarzen)
30-8-2014: Oirschot (PSV Zwemmen) i.c.m. ONK dag 1
31-8-2014: Oosterhout (De Warande) i.c.m. ONK dag 2
13-9-2014: Sleeuwijk (De Biesboschzwemmers)

Voor de volledigheid vermelden wij dat om in aanmerking te komen voor het eindklassement van de Brabantbekers in totaal aan 4 wedstrijden deelgenomen moet worden. De bekers worden uitgereikt na afloop van de wedstrijd in Sleeuwijk. Wij wensen ieder een sportieve zwemzomer toe!

Uiteraard zijn er weer mooie bekers te winnen. Voor elke deelnemer, die een klassement ‘vol’ zwemt, maar niet in de prijzen valt, is er een mooie herinnering.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.