Pupillen < 11 Nederlands Kampioen

Foto: Bart Verhoeven

In het weekend van 8 en 9 Juni was het NK voor jeugd onder de 11, waar ze met een prachtige prijs van door gingen, Nederlands kampioen. Dit hebben ze met het hele team gedaan.

De spelers waren: Daud Darman, Gijs Marien, Ivar Koevoet, Ivy van Asperdt, Jarni v/d Weele, Jelmer North, Jeske Straver en Jesper Pas. Met onder leiding van de Coaches: Anita Nettekoven, Frank Idsinga en Frank Jansen.

 Op zaterdag 8 Juni zijn we om 9 uur vertrokken naar het zwembad van Hilversum. Waar ze 4 wedstijden hebben gespeeld tegen de clubs: het Ravijn, Zpb, de Polar Bears en Zv de Noordkop. In de eerste 2 wedstrijden ging het redelijk makkelijk, de Polar Bears en het Ravijn waren niet de beste tegenstanders, met 0-8 en 1-7 winst voor Njord.

In deze wedstrijden heeft bijna iedereen een goal gezet echt Super gedaan door iedereen. Ook de keeper Jarni was in deze wedstrijden niet te missen, met zijn prachtige uitworpen en snelle reactie. De andere 2 wedstrijden gingen moeizamer, tegen de Noordkop hebben ze met 2-0 verloren en van Zpb met 0-1 gewonnen.

no images were found

Deze wedstrijden hebben ze nog goed doorgezet en daarom zijn ze 2de geworden in hun eerste poel en daarmee gaan ze over naar de zondag. Op de zondag wordt het alleen maar spannender ze zaten toen bij de beste 6 van Nederland. Twee wedstrijden in de poule moesten ze spelen. De eerste wedstrijd was tegen Zv de Zaan, zij hadden op de zaterdag alle wedstrijden gewonnen.

Met veel zenuwen begonnen de kinderen aan de wedstrijd, het ging gelijk op maar Njord wist te winnen met 4-3. De volgende wedstrijd was tegen De Rijn. Ook deze wedstrijd werd gewonnen met 3-1. Njord was beduidend de betere. Ze hadden zich nu geplaatst bij de laatste 4. Brandenburg was het team waar ze tegen moesten. Deze wedstrijd was 2 x 8 minuten. Njord kwam voor met 1-0 voor .maar snel werd het 1-1 en deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, dus het kwam neer op een verlenging. De spelers waren inmiddels erg moe. Nu nog 2 x 3 minuten spelen anders volgen er strafworpen.

Gelukkig was dit laatste niet nodig, al snel werd het 2-1, 3-1 en uiteindelijk 4-1. De finale was bereikt!!! De Zaan was wederom de tegenstander van Njord. De Lichten gingen uit en de spelers kwamen onder muziek en luidt geklap en gejuich binnen. Alle namen werden omgeroepen, erg spannend voor velen van ons. De wedstrijd begon Njord kwam voor met 1-0 en al snel was het 1-1. Nog 8 minuten te gaan. Halverwege het partje krijgen we een 5 meter voor, deze werd goed benut.  Nu was het zaak om het doel dicht te houden.Dit lukte en we pakken de Landstitel!!!!!

De eerste keer binnen onze vereniging. De kids krijgen een bloemetje beker en medaille en een super groot applaus. Nog even frites eten in de kantine en terug huiswaarts.

Een super prestatie !!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.