• NIEUWS BERICHTEN
  Nederlandse Kampioenschappen Masters

  Nederlandse Kampioenschappen Masters

  Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Wedstrijdzwemmen voor masters behaalde de estafetteploeg (Karin, Femke, Thomas en Francis) de derde plaats bij de 4 x 50 wissel. Jacques Verriet behaalde een zeer mooie tweede plaats op de 400 meter wisselslag.

  Lees verder ->

  Competitie weer van start

  Vorige week zaterdag  12januari is de competitie voor de eerste teams van Njord alweer begonnen.Onze DG2 en EG3 hebben de kop afgebeten met wisselend resultaat.Respectievelijk verlies met 1-29 tegen PSV en een winst 17-2 tegen de Schelde, maar natuurlijk wel weer veel geleerd en met plezier gespeeld. Elke week worden ...

  Lees verder ->

  Wedstrijdploeg V.Z.V. Njord promoveert naar Landelijke C-competitie

  Wedstrijdploeg V.Z.V. Njord promoveert naar Landelijke C-competitie

  De wedstrijdploeg van V.Z.V. Njord is erin geslaagd om het competitieseizoen 2018-2019 als Kampioen van de Regio 1e klasse af te sluiten en daarmee promotie naar de Landelijke C-Competitie af te dwingen. Met slechts 19 seconden voorsprong werd op 24 maart begonnen aan de laatste wedstrijd. Door een top teamprestatie werd ...

  Lees verder ->

Singel-zwemmen Breda (Open Water)

Zondag  10 augustus zwommen een aantal  Njord zwemmers  de tweede open water wedstrijd voor de Brabant Beker. Deze keer midden in de binnenstad van Breda; de start en finish lag naast  de terrasjes en je zwom langs het kasteel van Breda, niet dat je daar tijdens je race wat aan hebt of op let.

Als eerste zwemmer van Njord moest Jacques zwemmen. Hij werd knap vierde in zijn leeftijdscategorie op de 1000 meter schoolslag. Even later waren Tamar, Simon en Jasper aan de beurt voor 250 meter vrije slag Minioren 3. Tamar en Jasper zwommen veel sneller dan hun eerste wedstrijd en werden dan ook beide tweede. Iets later tikte ook Simon aan die daarmee zijn eerste 250 meter vrij zwom zijn en derde werd bij de jongens. Jelmer moest daarna de 500 meter vrije slag zwemmen en hij startte snel. Hij wist het goed vol te houden en werd daardoor zelfs eerste! Eline en Annelieke zwommen ook de 500 meter vrije slag. Ze vielen net niet in de prijzen: vierde en vijfde. Op de 1000 meter vrije slag voor Masters lukte het Francis om tweede te worden. Op dezelfde afstand werd Fabienne vijfde. Ondertussen kwam de regen met bakken uit de hemel. Evelien moest toen starten met de 500 meter prestatietocht. Evelien zwom de prestatietocht om een keer uit te proberen hoe het is om in open water  te zwemmen; een tip voor zwemmers die het ook een keer willen proberen. Ondanks de regen wist  Evelien de 500 meter makkelijk te volbrengen.

Gelukkig werd het even droog aan het einde van de middag en konden de prijzen in de zon in ontvangst worden genomen.

openwaterbreda

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.