Spannend onderwaterhockey WK voor Njord spelers en supporters

Inmiddels zijn de kwart finales geweest van het Onderwaterhockey Jeugd WK in Castellon, Spanje. Njord leden Iliana Bazelmans en Ellen Hondong spelen mee met de categorie Dames Onder 19 en  Dames Onder 23. Inmiddels zijn ook een aantal jeugdtrainers en spelers naar Castellon afgereisd om de wedstrijden live te volgen.

Iliana na de wedstrijd van speeldag 6

Iliana na de wedstrijd van speeldag 6

Iliana doet haar eerste officiële internationale toernooi mee en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Inmiddels heeft Iliana’s team tegen alle andere landen in de voorrondes gespeeld. Zo speelde ze op de vijfde speeldag een spannende wedstrijd tegen Canada waarmee ze met 4-2 verloren hadden. Ze wisten daarbij het spel goed te verdedigen en kregen de kans twee doelpunten te zetten. Vanaf de tribune was een ruime delegatie aanwezig die bij iedere kans luid het team aanmoedigde.

Ellen na haar prijs voor speelster van de dag door het stoppen van twee strafbulleys!

Ellen na haar prijs voor speelster van de dag door het stoppen van twee strafbulleys!

Ellen heeft inmiddels al een aantal EK’s en WK’s achter de rug maar ook bij haar was de vijfde speeldag erg bijzonder. Als verdediger heeft ze natuurlijk de verantwoordelijkheid om de tegendoelpunten te voorkomen. Op die dag heeft het Onder 23 team twee wedstrijden gewonnen tegen Australië met 2-1 en tegen Turkije met 3-2. Bij beide wedstrijden is het op een strafpuck tegen aangekomen die ze allebei heeft afgehouden! Erg bijzonder want het gebeurt niet vaak dat bij een strafpuck niet word gescoord. Het mag duidelijk zijn dat de tribune een oorverdovend applaus heeft gegeven.
De Njord Jeugdtrainers Saskia, Coen en Jarno en spelers André en Roger zijn voor de extra support naar Castellon gereisd om de Nederlandse teams aan te moedigen. Op de tribune is het erg gezellig met de andere Nederlandse supporters die we ook kennen van de competitiedagen in Zeist. Ook moedigen de teams elkaar extra aan.

Njord support team met Iliana

Njord support team met Iliana

Er staan nog twee dagen voor de boeg waarbij Iliana’s team morgen zal spelen voor de zevende en achtste plek. Het onder 19 herenteam speelt ook voor de zevende of achtste plaats. Voor de dames onder 23 wordt het een erg spannende dag waarbij in de halve finale tegen Australië waar ze eerder maar net van hebben gewonnen. Voor de Njord supporters is de kans dus vrij groot dat ze na finale hun stem nog wel even kwijt zijn….

Wil je meer weten over het onder 19 team? Kijk dan ook deze rapportage van Hart voor Nederland! http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2015/laatste-training-onderwaterhockeyers-voor-wk/

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.