V.Z.V. Njord wint Dames, Heren en All in klassement Regio 1

20140608-153522-56122707.jpgOok dag 2 van de NK Club was voor V.Z.V. Njord een prima dag om te zwemmen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. In de ochtend gingen de dames en heren start op hun eigen individuele afstanden voor de FINA punten, deze waren op zondag weer belangrijk voor het klassement Regio 1.

Wat zijn FINA Punten?

Voor elke zwemstijl/geslacht/baanlengte wordt jaarlijks referentietijd (B) vastgelegd door Fina.
-Zwemmer die de referentietijd zwemt heeft 1000 FINA punten.
-Hoe trager men zwemt hoe minder punten.

Halverwege het programma stond Njord bovenaan in dit klassement, zowel bij de Dames en Heren. Maar het was nog niet klaar, in de middag stonden er nog 5 onderdelen op het programma. Er werd gestart met de 4×100 vrije slag Dames, in dit programma streden Paulien Koenen, Brigitte van Veghel, Kim Jansen van Galen en Joke Smits-Velthuijs om de snelste tijd. Zij finishte in 4:54.23. Erna was het perron voor de heren 4×100 wissel, waar er 2 teams het tegen elkaar op namen. In team 1 zwommen Erwin Mallens, Jasper Groothelm, Bjorn Koevoet en Ruud Scheepers tegen team 2, dat bestond uit Ivar Koevoet, Jeroen van Vark, Francis Roosen en Joris Hendriks.

Na de eerste 100 meter had team al een goede voorsprong te pakken die ze daarna niet meer uit handen gaven. Team 1 eindigde in 4:57.97, waar team 2 iets later aantikte in 5:35.35.

Een nieuw onderdeel tijdens dit NK Club was het volgende onderdeel in het programma, de achtervolgingsrace. 10 zwemmers hadden zich gekwalificeerd op een 100 meter nummer en zwommen deze ook in de finale. De langzaamste zwemster (in dit geval Kim) mocht starten met 100 meter schoolslag en de andere 9 vertrokken met een tijdsverschil in snelste tijd. Jasper Groothelm vertrok als laatste, ruim 39 seconden achter Kim. Het idee zou zijn dat wanneer alle zwemmers even hard zwemmen als in de series, dat er dan gelijktijdig aangetikt zou worden door 10 zwemmers.

Dit was niet het geval, Kim hield haar voorsprong goed vast en zwom maar liefst 3 seconden sneller dan haar serietijd, 1:34.02. Hiermee won zij een mooi Arena prijzenpakket in de Regio 1 klasse.

100 meter wisselslag in een 50 meter bad, hoe doe je dat. Eigenlijk heel simpel, op het 20 en 30 meter punt staan vlaggetjes. Wissel daartussen van slag en je bent veilig. Maar je moet ook zo hard mogelijk zwemmen, tactisch dus want welke slag houdt je het langst aan en welke zo kort mogelijk. Voor Njord zwommen Erwin (C-finale) en Jasper (B-finale) een respectievelijke eindtijd van 1:15.69 en 1:09.38

De dag werd afgesloten met de 10×50 meter vrije slag, waar Njord als team streed tegen diverse B, A en Hoofdklasse teams. Voor Njord startte Paulien Koenen, gevolgd door Ivar Koevoet, Lisa de Kuijper, Joris Hendriks, Kim Jansen van Galen, Bjorn Koevoet, Brigitte van Veghel, Erwin Mallens, Joke Smits-Velthuijs en als afsluiter Jasper Groothelm. Met zijn 10en zwommen zijn een mooie tijd van 5:26.53.

Tijd voor de prijsuitreiking, wat was het spannend zeg, stonden we nog bovenaan in het Regio1 klassement, waarin we één van 3 deelnemers waren. Uiteindelijk was het dan zover en mochten we het podium op met het hele team om de prijzen uit de handen van Titus Mennen in ontvangst te nemen.

V.Z.V. Njord won zowel het Dames, Heren als All-In klassement Regio 1, waarmee we met gepaste trots kunnen zeggen dat we Nederlands Kampioen Club Regio 1 zijn geworden.IMG_2595

Wij bedanken alle zwemmers en zwemsters die de afgelopen 2 dagen meegeholpen aan het succes:

Valerie Bakker, Jasper Groothelm, Joris Hendriks, Kim Jansen van Galen, Paulien Koenen, Bjorn Koevoet, Ivar Koevoet, Marijke Korting, Lisa de Kuijper, Erwin Mallens, Jesper Pas, Francis Roosen, Karin Sagonas, Ruud Scheepers, Joke Smits-Velthuijs, Jeroen van Vark, Brigitte van Veghel

Dit alles was niet mogelijk dankzij de begeleiding van Margot en Karin de Kuijper
Ook dank aan de samenstellers van het team, Jeroen van Vark en Jeffrey Smits

Helaas door blessure weggevallen maar een extra applaus:

Daan Lammers en Jelmer North

Foto’s dag 2 zijn toegevoegd aan het album, dank aan Peter Koevoet, de huisfotograaf

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.