Waterpolo

Waterpolo is een leuke sport wanneer je van zwemmen en van balsporten houdt. Daarbij is het een teamsport waarbij het draait om samenspelen maar vooral ook om samen plezier hebben tijdens wedstrijden, trainingen en daarbuiten. Het is een sport voor jong en oud, wat betekent dat je er al vrij jong mee kunt beginnen en er nog behoorlijk lang mee  door kunt gaan.

Waterpolo is te vergelijken met handbal, niet alleen omdat het bij beide sporten om het gooien van een bal gaat maar ook omdat bij beide sporten enig fysiek contact is toegestaan. Uiteraard kent iedere sport zijn regels en zo zorgen ook  de regels bij het waterpolo ervoor dat het geen rugby in het water wordt. En wanneer je ziet dat er bij waterpolo eigenlijk maar heel weinig blessures ontstaan, wijst dat er op dat het met dat hele harde wel meevalt. Voor iemand die redelijk kan zwemmen valt het met het zwaar zijn van het waterpoloën wel mee. En de conditie die je voor waterpolo nodig hebt hoef je natuurlijk niet al meteen mee te nemen, die kun je rustig opbouwen tijdens de nodige trainingen.

Bij V.Z.V. Njord kun je terecht voor het prestatiegerichte sporten en sportief “ballen”, waarbij wel geldt dat bij alle teams ook het plezier in het samen sporten een belangrijke factor is. Je kan beginnen vanaf ongeveer je 7e. Uiteraard moet je je zwemdiploma(‘s) hebben en wellicht heb je al een jaartje gezwommen, maar dat laatste hoeft natuurlijk niet. Afhankelijk van je leeftijd kom je in één van de volgende categorieën terecht: Minipolo met de groepen 7-11 jaar, Pupillen van 11-13 jaar, Aspiranten van 13-17 jaar,  … … en daarna lekker lang doorgaan. Na de jeugdcategorieën kom je bij de dames of de heren terecht waarbij geen bovengrens geldt.

Wil je een keer mee proefdraaien kijk dan voor informatie bij zwempolo of neem contact met de waterpolocommissie. Vragen kunnen ook gesteld worden door gebruik te maken van ons contactformulier.

Namens de commissie waterpolo
De voorzitter

Reacties zijn gesloten.