Zeer goede prestaties tijdens Regionale Winterkampioenschappen

In de weekenden van 11,12 en 18,19 november vonden de Regionale Winterkampioenschappen plaats in het Pieter van de Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Dit zijn de korte baan wedstrijden voor de snelste zwemmers van Brabant. Ook de wedstrijdploeg van V.Z.V. Njord was van de partij met maar liefst 11 zwemmers welke gezamenlijk liefst 38 keer aan de start mochten verschijnen.

Namens Njord mochten Tamar Roosen, Erwin Mallens, Ivar Koevoet, Jesper Pas, Joke Smits-Velthuijs, Lars Minnaert, Maik van Rossum, Thijn Bergman, Viktor Lukanovski, William Webster en Danielle Scheepers deelnemen.

Het eerste weekend begon direct goed met alleen maar persoonlijke records voor de zwemmers. Soms wel tot 114% van de oude tijden die stonden. Voor Lars Minnaert was het zijn eerste Regionale Kampioenschap. Hij behaalde op zijn eerste afstand, de 50 vrij, direct een bronzen medaille! Een super prestatie.

Het tweede weekend werd de goede lijn doorgetrokken. Lars wist een zilveren medaille te behalen op de 50 rug en als afsluiter van het weekend een bronzen medaille op de 50 vlinder. Ivar Koevoet ging op de 100 vrij door magische grens van 1:00,00 en zette zelfs een zeer scherpe nieuwe tijd neer; 58,51. Zeer knap want hij zwom 4 seconden van zijn snelste tijd af. Ook alle andere deelnemers hebben zich van zijn beste kant laten zien. Een prestatie waar ze trots op mogen zijn.

Deelname NJJK kb


Lars wist zich door zijn goede prestaties ook nog eens te plaatsen voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen Korte baan van 14 t/m 17 december in Eindhoven. Hier mag hij zich gaan meten met de snelste zwemmers van Nederland. Een mooie onderscheiding voor zijn goede races.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.