Goede prestaties LAC wedstrijd Boxtel

Op zondag 8 februari vond de 2e LAC wedstrijd van dit seizoen plaats. Dit is een wedstrijd waarbij voornamelijk lange afstanden gezwommen wordt. Namens V.Z.V. Njord namen Ivar Koevoet en Yvonne Kishna deel aan deze wedstrijd.

Als eerste was Ivar aan de beurt. Hij zwom één van de langste afstand officiële afstanden die in het binnenwater gezwommen wordt, de 1.500 meter vrije slag met als doel een limiet te halen voor de Brabantse Lange Afstandskampioenschappen. Hiervoor zou hij ruim 2 minuten van zijn huidige tijd af moeten zwemmen.

Met een snelle start en finish leek Ivar heel dichtbij het limiet te komen. Zijn eindtijd na 1.500 meter was uiteindelijk 21:35,94. Met een tijdsverbetering van meer dan 1,5 minuut is dit een topprestatie. Helaas was dit net niet snel genoeg om de limiet te halen. Met vol vertrouwen gaan we 1 maart een nieuwe poging wagen om het limiet binnen te halen!

Voor Yvonne stond voor de eerste keer de lastige 400 meter wisselslag op het programma. Een lastige afstand die al direct begint met 100 meter Vlinderslag. Deze zwom ze in een mooie tussentijd van 1:42,52. Na 400 meter tikte ze als 2e van haar serie aan in een eindtijd van 6:59,42. Een mooie eerste tijd om volgende keer te verbeteren!

Beide zwemmers hebben TOP gepresteerd. Op naar de volgende wedstrijd op 1 maart in Zwembad Den Ekkerman.

– Jeroen van Vark

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.