Leszwemmen

Welkom bij het onderdeel leszwemmen. Wij staan voor het aanleren van zwemmen voor alle leeftijdscategorieën met als uitgangspunt “plezier beleven met de zwemsport”. Het aanleren van het zwemmen gebeurt op basis van het door de natuur meegekregen eigen drijfvermogen, er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen in de vorm van kurkjes of zwemvleugeltjes, alleen ter ondersteuning wordt gebruik gemaakt van drijfmiddelen in de vorm van plankjes of flexibeams. Tijdens de lessen kan er gebruik gemaakt worden van plankjes of andere speeltjes. De zwemlessen worden gegeven aan kleine groepjes en starten in het instructiebad met maximaal 6 kinderen of volwassenen. De aanvangsleeftijd is vanaf 5 jaar. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers zorgen voor een deskundige aanpak, deze groep is voor het merendeel opgeleid als zwemonderwijzer, zwemleider A of B, instructeur elementair zwemmen niveau 2 of komen uit de eigen opleiding. Als een paal boven (zwem)water staat “plezier in en tijdens het zwemmen” tijdens het aanleren van het zwemmen als het oefenen voor diploma’s. Wij bieden opleidingen in vele diploma’s zoals:

  • A – B en C – diploma
  • De zwemvaardigheden 1 – 2 en 3 met de keuze in snorkelen, wereldzwemslagen, survival “ red je vriendje of vriendinnetje“, springen  van de plank, waterpolo of synchroonzwemmen.
  • Snorkelen 4-5-6 (eigen brevet)

De volwassen zwemmers worden zeker niet vergeten. Het komt regelmatig voor dat er volwassen personen zijn die de zwemkunst niet beheersen of zelfs angst hebben voor het diepe water. Voor deze groep mensen is er speciaal op de woensdagavond zwemwater gereserveerd zodat er stapje voor stapje, onder deskundige leiding, gewerkt wordt om de eventuele angst te overwinnen en de zwemkunst meester te worden.

Voor de volwassen zwemmers is er trimzwemmen en andere vormen van zwemmen om de conditie een beetje op peil te houden of omdat je zwemmen gewoon leuk vindt. Ook het verbeteren van de zwemslag behoort tot de mogelijkheden.Wil je meer te weten komen over onze manier van zwemles geven dan kun je terecht tijdens de lesuren leszwemmen. Kijkt u voor meer informatie bij trimzwemmen of op onze veel gestelde vragen pagina! Vragen kunnen ook gesteld worden door gebruik te maken van ons contactformulier.

Namens de commissie leszwemmen
Rini Akkerman, voorzitter

Reacties zijn gesloten.