Njord 1 neemt deel aan Dutch Open 2013 in Dordrecht.

15 en 16 juni heeft Njord 1 deelgenomen aan het Dutch Open 2013. Dit is het Nederlandse bekertoernooi als aanvulling om de Competitie georganiseerd door de NOB.  Aan dit internationale toernooi deden de beste teams uit Nederland mee. Verder was Engeland met 4 teams goed vertegenwoordigd. Tot slot waren er ook teams uit België en Hongarije. Tijdens de competitie in de hoofdklasse heeft Njord 1 veel wedstrijden verloren. Om op een leuke manier mee te kunnen spelen en wat te kunnen leren, hebben we 2 oud Franse internationals gevraagd om Njord 1 te komen versterken: Vincent en Paul. Zaterdag waren de voorrondes (round Robin) en het doel was om veel te leren en te zorgen dat we zondag in de finale ronde mee konden spelen. We begonnen tegen OSCD. Hier hebben we in de competitie nog 2 maal van verloren, maar met onze fransen ging het een stuk beter en stonden we snel voor. Helaas kwam OSCD terug en was het vlak voor tijd nog 3-3. Gelukkig had Jos nog energie over om het bad over te sprinten en het winnende doelpunt te scoren 10 seconde voor het einde van de wedstrijd. Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen van West Wickam, het ging een tijdje gelijk op, maar doordat we bleven zwemmen kregen we meer ruimte en wonnen we met 5-1. Als derde speelde we tegen Barramoenda, behalve dit jaar, de afgelopen jaren vaak landskampioen geweest. Het zou een lastige wedstrijd worden, maar in de rust stonden we maar met 2-1 achter. Helaas vergaten we de tweede helft te zwemmen en kon Barramoenda winnen.

DSC_5274

Na elke wedstrijd werd er even kort geëvalueerd en kregen we enkele tips van Paul, waaronder dat we moeten blijven zwemmen met de puck en niet schieten. Van BUWH werd redelijk eenvoudig gewonnen met 6-1. De laatste wedstrijd van zaterdag was tegen Southport, dit was een hele sterke tegenstander en ook hiervan werd helaas verloren. Met 3 gewonnen wedstrijden waren we 3e in onze poule en speelde we op zondag mee in de finale ronde.

Op zondag ochtend merkte we toch wel dat we zaterdag flink hadden gezwommen, en lukte het helaas niet meer om te winnen. Wel kregen we nog diverse tips van Vincent en Paul, zodat we deze komend jaar kunnen oefenen. Het was een fantastisch toernooi waarbij veel hebben geleerd van onze buitenlandse vrienden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het toernooi werd overigens gewonnen door Southport uit Engeland.

Groeten Bas

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.