Ook in de vakantie gaan we gewoon door!

IJzeren Man zwemrace 2014

vught1Zondag 24 augu stus was de “IJzeren man” in Vught de locatie van de derde open waterwedstrijd voor de Brabantbeker. De” IJzeren man” is een hele mooie grote plas met strand en beachclub. Geen vervelende locatie om een dag door  te brengen. Helaas door het slechte zomerweer van de laatste weken was de watertemperatuur gezakt naar 17 graden. Gelukkig startte de dag zonnig en bleef de regen beperkt tot een aantal flinke buien.

vught2Nadat de zwemmers en begeleiders de tenten hadden opgezet werd gestart met een gezamenlijke warming-up.

Hierna moesten de zwemmers  voor hun verschillende afstanden aan de bak. Alle zwemmers hebben hun afstand uitgezwommen en dat is super knap want er werden veel zwemmers door de reddingsbrigade uit het koude water gehaald. Als je namelijk bij een open water wedstrijd in de problemen komt of niet meer verder kan dan steek je je hand op en wordt je er meteen uitgehaald. Veiligheid boven alles.

vught3Bij deze wedstrijd waren veel zwemmers, meer dan 600 starts, waardoor het winnen van een prijs wat moeilijker wordt. Toch wist  Ivar een derde prijs te behalen op de 500 meter schoolslag. Het was deze keer de enige prijs voor Njord maar er werden nog wel een aantal bijzondere prestaties geleverd. Jelmer kon voor het eerst een kilometer vrije slag zwemmen en hij zwom die netjes uit.  Daarnaast heeft Njord twee kilometervreters die de 5 km vrije slag zwommen: Bjorn en Francis. Bjorn was één van de  jongste deelnemers en Francis één van de ouderen. Beide zwommen lang samen maar na iets meer dan 3 km kon Francis Bjorn niet meer bijhouden. Bjorn zwom uiteindelijk de 5 km in 1:24:40 (1 uur 24 min. en 40 sec). De eindtijd van Francis was 1:27:05. Hiermee eindigden ze beide ergens in de middenmoot van alle 5 km zwemmers.

Na 3 wedstrijden staat Njord vierde in het Brabant-klassement en enkele zwemmers maken kans op een prijs bij de Brabantbeker. Het wordt de komende wedstrijden dus nog spannend.

31 augustus, Open Waterwestrijd Oosterhout.

oosterhoutIn Oosterhout werd de vijfde wedstrijd gezwommen voor de Brabant Beker. Er werd gezwommen in het Wilhelminakanaal en gelukkig hadden we deze dag geen regen en vaak zon. Ook was de watertemperatuur niet zo laag als in Vught. De eerste zwemmers waren Simon, Jasper, Thom en Tamar voor de 250 meter vrij. Jasper werd derde bij de jongens en deed goede zaken voor het Brabant Beker klassement. Ook Simon en Tamar zijn nog in de race voor een podiumplek voor dit klassement. Ivar kwam twee keer in actie en bij Ivar ga je er al inmiddels vanuit dat hij op de 500 meter schoolslag een prijs pakt. Hij werd dan ook tweede doordat hij met een mooie eindsprint zijn concurrent voor bleef.  Op de 500 meter vrij werd Ivar vierde. Thijn zwom deze afstand ook en tikte even na  Ivar aan. Annelieke zwom bij de meisjes de 500 meter vrij en ook Annelieke heeft nog kans op een prijs voor de Brabant Beker. Jacques zwom 1000 meter schoolslag en werd hier tweede in zijn categorie. Simone zwom bij de Dames Masters ook 1000 meter schoolslag en werd eveneens tweede. Daya behaalde een mooie vijfde plaats en kan hierdoor ook nog een prijs behalen bij de Brabant Beker. Francis en Danielle zwommen als laatste de 1000 meter vrije slag. Danielle werd vierde en Francis derde. Kortom de Njord zwemmers deden weer goed hun best en naar alle waarschijnlijkheid zullen een aantal zwemmers een prijs winnen in de Brabant Beker. Er volgt nog één wedstrijd. Na deze wedstrijd is het klassement definitief bekend en worden de prijzen uitgereikt.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.