PaasSprint 2014

 

paassprintOp maandag 21 april 2014 werd er door een groot aantal Njord zwemmers gezwommen in de Paassprint. In deze wedstrijd kunnen zwemmers meedoen voor het klassement wanneer zij alle mogelijke afstanden zwemmen.

Tijdens dit evenement zijn er in totaal 90 (!) PR’s gezwommen door de zwemmers van Njord. De grootste verbetering kwam van Dieuwertje van Rijnswou, zij zwom ruim 23 seconde van haar oude tijd af.

Naast de PR’s en natuurlijk de medailles staat het plezier en de gezelligheid altijd voorop tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement. Tijdens de pauze was er dan ook een goed verzorgde lunch (uiteraard met een gekookt eitje!).

Na de pauze stond de race waar veel aanwezigen al naar uit hadden gekeken op het programma. In de eerste serie van de 50 meter vrije slag voor de heren stonden 3 Njord trainers klaar: Jeroen van Vark, Jeffrey Smits en Ruud Scheepers. De drie heren hadden onderling een weddenschap, waarin de winnaar beloond zou worden door de andere twee. Tijdens de race werd er door veel toeschouwers aangemoedigd waardoor de heren er een fantastische race van maakten. Uiteindelijk trok Ruud aan het langste eind, werd Jeroen knap tweede en eindigde Jeffrey helaas op een derde plaats.

Aan het eind van de Paassprint was er dan eindelijk de prijsuitreiking. Alle tijden van de gezwommen afstanden werden bij elkaar opgeteld waardoor er per leeftijdscategorie 3 medaillewinnaars over bleven. Voor Njord behaalde de volgende zwemmers een medaille: Daan Lammers, Jasper Groothelm, Sterre Hendriks, Kim Jansen van Galen (allen goud), Daya Darman, Bjorn Koevoet, Erwin Mallens, Jarno Poldervaart, Ivar Koevoet (allen zilver) en Paulien Koenen (brons).

Aan het eind van de Paassprint was er dan eindelijk de prijsuitreiking. Alle tijden van de gezwommen afstanden werden bij elkaar opgeteld waardoor er per leeftijdscategorie 3 medaillewinnaars over bleven.

– Ruud Scheepers

no images were found

Op maandag ochtend begonnen we met 45 zwemmers aan de paassprint, een thuis georganiseerde wedstrijd. De sfeer zat er vanaf het begin al goed in! Ook is er is goed gezwommen, het grootste pr was voor Dieuwertje die haar tijd op de 50 vlinder aanscherpte naar 1.08,18. Met Ine als ploegleider en Jeroen, Ruud en Margot als trainers verliep alles soepel. Dit leidde uiteraard naar goede resultaten zo is bijvoorbeeld Daan eerste geworden in zijn leeftijdscategorie met 4 hele mooie tijden. Ook ik werd derde in mijn leeftijdscategorie. Natuurlijk moeten we de geweldige race van tussen Jeffrey, Jeroen en Ruud niet vergeten. Ruud had al snel een voorsprong en eindigde met een tijd van 26,88 een pr van 0,01. Daarna eindigde Jeroen met een tijd van 31,02 daarna tikte Jeffrey aan in een tijd van 33,19. Het was een geweldige race. Ook moet een compliment gaan naar Tamar, ze zwom de 50 rugslag voor het eerst onder de minuut met een tijd van 59,06. 

– Paulien Koenen

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.