Paastoernooi De Vennen Pupillen onder 11 jaar

SONY DSCDitmaal zijn we de dag voor Pasen met een team afgereisd naar Dongen voor een toernooi onder de 11. We hadden een zeer leuk gelegenheidsteam op de been gekregen, Robert, Noah, Mads, Ilja en Sam van team GE1, Ivar en Jarni (die last minute was afgeroepen vanwege een blessure van een zeer onfortuinlijke Daud tijdens het feestje van Ivar, notabene in het zwembad) van team GE2 en Thijn die al een paar maanden meetraint en met mini toernooien meespeelt maar nog niet in de competitie meespeelAan coaches geen gebrek, Chris en Elke waren ditmaal de hoofdcoaches, Bjorn de keepers coach en Michael en Peter……ja als wat eigenlijk…..

Ook op de tribunes was veel meegereisd Njord publiek, Anita kon de verleiding nog maar net weerstaan anders hadden we met een zesde Njord blauwe shirt bijna 1 op 1 coach – speler. Nu even ter zaken want we kwamen natuurlijk maar voor 1 ding, de cup met grote oren mee nemen naar Veldhoven! De eerste wedstrijd was direct een zeer spannende, tegen TRB-RES, de nummer 3 uit de andere poule onder >11 We begonnen met Jarni in de goal. Jarni zal tijdens de NK <11 in Hilversum het Njord goal schoon willen houden en kon met dit toernooi mooi wat extra keepers ritme opdoen. We kwamen niet erg lekker uit de start blokken en bleven niet kort genoeg op onze tegenstander. Na de eerste 6 minuten, de wedstrijden duurden 2x 6 minuten, stonden met met 2 – 0 achter. Voor de goal van TRB kreeg alleen Mads 2 kansen.De tweede helft werd het met Ivar erbij een andere wedstrijd. Het begon al snel met een 5 meter worp voor Ivar. Deze werd helaas nog gestopt en uit de rebound kon TRB nog bijna de 3 – 0 aantekenen. Gelukkig kon Jarni dit voorkomen en kon Ilja snel voor ons de aansluitingstreffer maken. Vervolgens kwam de “Ivar show” met eerst de 2 – 2 en vervolgens een snoei hard schot die via de achterpaal terugkwam en wat zowel de scheids als de slapende wedstrijdtafel dames was ontgaan. Gelukkig kon Ivar nog 1x het net doen bollen en gingen we na 12 minuten met de eerste winst het wedstrijdbad uitOok de 2 wedstrijd tegen Arethusa begonnen we met een 0 – 2 achterstand. Ook nu ontspon zich een spannende wedstrijd. We konden de achterstand met mooie acties omzetten in een 3 – 2 voorsprong. Arethusa kwam nog op gelijke hoogte maar met 2 goals van Noah, waarvan de tweede door een mooie pass van Ivar uit het achterveld bovenop het hoofd van Noah terecht kwam en vervolgens mooi richting de goal van Arethusa stuiterde, stond na 12 minuten een mooi 5 – 3 overwinning op het scorebord.

Het paastoernooi van de Vennen heeft ook tussen de wedstrijden door wat leuke team spellen op het programma. Het eerste spel moesten we bekertjes met water op een plankje zonder handen naar de overkant brengen en daar een emmer vullen. Ik geloof niet dat we daar goed in waren want bij deze prijsuitreiking kwamen wij niet echt in de top voor……

De derde wedstrijd tegen de thuisclub, De Vennen, was een gala voorstelling van Njord. Sam verdedigde ditmaal de goal. Met 3 mooie passes van Thijn op Ilja liepen we al snel uit naar 3 – 0.  Vervolgens bleven we goed pressen en heel goed overspelen. Alle veldspelers konden een keer scoren! Het werd uiteindelijk 9 – 0 en we hadden dus 9 punten uit 3 wedstrijden.

De 4de wedstrijd speelde we tegen de Warande. Wederom een ZEER degelijke pot! De enige speler die nog niet had gescoord, Sam, maakte de openingstreffer. De 2 – 0 was van grote schoonheid, een direct shot / tennis beweging van Ivar verdween mooi in de hoek. Na 12 minuten stond 5 – 0 op het scorebord.

Voordat de laatste wedstrijd, de grote finale tegen Hiernonymus, de kampioen uit de andere <11 poule!, zou beginnen hadden we nog een spel. Alle spelers mochten 2x van een metertje of 6 op goal schieten.

En toen was het zover……ook Hieronymus had alle wedstrijden gewonnen dus de winnaar van deze partij zou het toernooi winnen! Sam verdedigde onze goal en had in tegenstelling tot de pot tegen de Vennen ditmaal wel serieus werk te verzetten. We kwamen via Ivar al snel op een belangrijke voorsprong. Vervolgens kwamen wij onder druk van Hieronymus….. Hieronymus kreeg een 5 meter worp die Sam netjes kon pareren. Binnen een minuut kregen ze een 2de 5 meter worp, ditmaal werd deze over geschoten. Helaas konden we niet helemaal onder de druk vandaag komen en werd het verdiend 1 – 1. Wij kwamen weer op 2 -1 en Hieronymus kreeg z’n 3de 5 meter worp, deze kwam via de paal terug en werd in de rebound gescoord, 2 – 2. Hieronymus kwam nu zelf op voorsprong en Ivar liet zien hoe je wel een 5 meter worp moet scoren, 3 – 3. De spanning steeg en lawaai uit het publiek was oorverdovend! Hieronymus kreeg hun 4de (!) 5 meter worp en Sam stopte deze zeer mooi. In de slotsecondes kregen wij nog 1 aanval en deze werd zeer mooi door ons afgemaakt. Eindstand: Njord 4 – Hieronymus 3, en het feest kon los barsten. Uiteraard verdwenen alle coaches in het water.

Het eindspel wil ik jullie ook niet onthouden in dit verslag…., ook deze was voor Njord! De spelers moesten met een mat naar de overkant zwemmen, vervolgens ging 1 van de coaches, we noemen geen naam, met een fabuleuze 25 meter sprint erachteraan en moest weer op de mat worden teruggebracht. Met een fietslengte voorsprong tikte wij als eerste aan. Uiteindelijk konden we ruim na zevenen met allemaal een mooie prijs weer terug naar Veldhoven. Mannen het was een leuke dag en allemaal heel goed en leuk gespeeld!

oja, Peter, de vader van Ivar heeft hele leuke foto’s gemaakt, deze zullen we ook snel doorsturen. Peter, bedankt!

Groetjes, Michael en Peter

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.