Eerste Masters wedstrijd groot succes!

Door: Lilian Schippers
Zaterdag 16 maart 2013,

We zijn met een kleine groep masters (lees “senioren”) zwemmers afgereisd naar Arnhem voor de Open Masters Zwemwedstrijd van zwemverening Neptunus. We waren met 6 zwemmers van Njord (Fabienne, Karin, Simone, Jacques, Jeffrey en Lilian) en Edith, de zus van Karin die voor Trb/Res in Tilburg uitkwam.

Deze wedstrijd had een feestelijk tintje omdat het de eerste officiële Masters wedstrijd is die wij als Zwemvereniging Njord meededen. Na een voorspoedige rit in de auto van Karin kwamen we mooi op tijd in Arnhem bij zwembad De Grote Koppel aan, waar we Fabienne en Jacques ontmoette. Tijd voor een lekker bakkie was er helaas niet meer; we konden vrijwel meteen omkleden en inzwemmen.

De wedstrijd begon met de 4 x 25m wisselslag waar wij met de damesploeg een verdienstelijke tijd van 1:18.63 (door onszelf geklokt) zwommen. Edith opende de persoonlijke nummers op de 100m vrije slag, waar ze met de prachtige tijd van 1:06.71 al haar concurrenten van zich afsloeg. En dat in haar 1e wedstrijd sinds -tig jaar! In de persoonlijke nummers sneuvelde diverse P.R.’s. Een van de meest opvallendste was die van Karin die op de 50m vlinderslag een prachtige tijd van 37.81 zwom. Helaas werd ze gediskwalificeerd omdat ze de laatste centimeters een halve schoolslag zwom. Erg jammer! Het laatste nummer was de 4 x 50m vrije slag. Hier kwamen we uit in de middelste serie met een gemengd team. Hoewel we de inschrijftijd niet gehaald hebben, waren we met 2:15.54 wel 1e van de serie.

Na de wedstrijd was er een heerlijk buffet, waar we met zijn allen aan deelgenomen hebben. Ondanks de vermoeidheid werd er lekker nagekletst. Daarna zijn we terug naar Veldhoven gereden waar Karin ons netjes rond half 7 bij de Mc Donalds afzette.

Grappig vond ik dat in Masters wedstrijden blijkbaar de dames en heren in dezelfde serie zwemmen. Het komt dus voor dat je als dame naast een heer staat en andersom. Ook vond ik het opvallend dat er veel gewone lijven tussen zaten; dus niet allemaal van die afgetrainde lichamen, maar gewone mensen die het leuk vinden om te zwemmen, ook al zijn ze op leeftijd. Het was een gezellige dag die voor herhaling vatbaar is!

Staand v.l.n.r.: Lilian Schippers, Jeffrey Smits, Edith Janssen-Koolen Zittend v.l.n.r.: Jacques Verriet, Fabienne Verriet, Simone van Lent, Karin Sagonas

Staand v.l.n.r.: Lilian Schippers, Jeffrey Smits, Edith Janssen-Koolen
Zittend v.l.n.r.: Jacques Verriet, Fabienne Verriet, Simone van Lent, Karin Sagonas

Er zijn tijdens deze wedstrijd 10 PR’s gesneuveld, met daarin Lilian Schippers op de 50 vrije slag in een tijd van 35.33 (verbetering van 150%) als beste.

De uitslagen zijn toegevoegd, klik hier

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.