Wedstrijdzwemmen

Vind je het leuk om hard te leren zwemmen en aan wedstrijden mee te doen en ben je minimaal 6 jaar dan kun je gaan wedstrijdzwemmen. Bij wedstrijdzwemmen verbeter je de techniek van de 4 wedstrijdslagen borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag, en de daarbij behorende starts en keerpunten. Uiteraard werk je ook aan het opbouwen van kracht en conditie, zodat je sneller kunt zwemmen. Een groot voordeel van de sport is dat blessures maar weinig voor komen. In de beginnersgroep leer je spelenderwijs de beginselen van alle wedstrijdslagen, starts en keerpunten. Hier wordt de belangrijke basis gelegd voor een goede techniek.

Vanaf ongeveer 8 jaar word je ingedeeld in groepen met zwemmers van ongeveer gelijke leeftijd en snelheid. Daarbij gaan we echt trainen op verbetering van techniek, conditie en snelheid. Al snel doe je mee aan zwemwedstrijden, zoals Swimkick-wedstrijden. Later volgen ook de circuit- en competitiewestrijden tegen andere verenigingen en limietwedstrijden. En als je tijdens wedstrijden ook nog eens je eigen persoonlijke records verbetert of zelfs medailles wint, dan vergroot dat het plezier in de sport natuurlijk extra.

Hoewel zwemmen voor een groot deel een individuele sport is, trainen we met elkaar. Trainen met elkaar is leuk, gezellig en je stimuleert elkaar om sneller te gaan zwemmen en op een hoger niveau te komen. Er zijn verschillende trainingstijden. Naast de gewone trainingen en wedstrijden hebben we maandelijks een onderlinge competitie, waarbij het verbeteren van je PR centraal staat. Kortom voor iedereen die sportief is en in competitief verband wil zwemmen zijn er mogelijkheden bij V.Z.V. Njord. Heb je interesse kom dan gerust een keer kijken op de training. Je kunt je aanmelden voor een proeftraining  of andere vragen stellen via ons contactformulier

Namens de commissie wedstrijdzwemmen
Francis Roosen, voorzitter

Reacties zijn gesloten.